BEN KİMİM...



Evimin mutfağında , taze ve doğal ürünlerle hazırladığım tatlı-tuzlu kurabiyelerimi, kekleri,
pastaları ve muffinlerimi sadece yakın çevreme yapmakla yetinmeyip, sizlerle de paylaşmak istedim .

Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.

Bana sweetboxinfo@gmail.com yada info@sweet-box.org adreslerinden ulaşabilirsiniz .

Sevgiler Rana

27 Mayıs 2012 Pazar

Herkese merhaba,

Yaz kapıda derken havalar bir sıcak bir soğuk ve ne yazıkki oldukça ıslak olmasına rağmen yaz meyvaları tezgahlardaki yerini aldı. Tabi nerede o çocukluğumuzun çilekleri, kirazları yada erikleri... Ama yine de taze meyva ile yapılan pastaların, keklerin, sosların, kremaların ne tadına ne de kokusuna doyum olmaz.
Yazın en çok sevdiğim ve tercih ettiğim tatlı türü taze meyvalarla yapılmış büyüğü küçüğü farketmeyen tartlar. Hele bu tartlar birde çikolatalı tart hamurundan yapılmış ise benim gibi bitter çikolata aşığı biri için bulunmaz nimet. Yaz mevsimi, taze meyvalar ve tart demişken sizlerle çok sevdiğim ve beğenilen bir tart hamuru paylaşmak istedim.
Aranızda Sweet Box Facebook sayfasını ziyaret edenler varsa ise aşağıda tarifini vereceğim tart'ın resimlerini hatırlayacaklardır.



ÇİKOLATALI TART HAMURU

250 gr. un
  60 gr. toz kakao
100 gr. soğuk tereyeğ
100 gr. pudra şekeri
    2 büyük yumurta
    1 tutam tuz

Yapılışı

Un ve kakao elekten geçirilerek ortası havuz gibi açılır ve küçük küçük doğradığınız tereyağını ortasına ilave edip üzerine elekten geçirilip pudra şekeri ve tuz ilave edilerek parmak uçlarıyla yoğrulur. Önceden hafifçe çırpılmış yumurta eklenir ve kenarlardan azar azar un ilave edilerek yoğurulur. Hamuru fazla ısıtmamak için hızlı yoğurmak gerekir. Malzemeler iyice karışınca hava almayacak şekilde streçle iyice sarılarak dinlenmesi için buzdolabına koyun. Hamur en az 1 saat olmak üzere dinlenmeye bırakılmalıdır.

Bu tarif, bire bir İtalyan Çikolata üstadı Denis Buosi ve Nicoletta Negri'nin "Çikolata" adlı kitabından alınmıştır.

Hamur bitter çikolata tadında olup acılığını hafifletmek için isteğe göre pudra şekeri miktarını arttırabilir yada kakao miktarını azaltarak azalttıkları miktar kadar un ilave edebilirler.

Herkese iyi haftalar,

Ağzınızın tadı hiç bozulmasın....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder